Informatie over makelaars

De waardebepaling voor je huis kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Afhankelijk van het doel van de waardebepaling kun je ervoor kiezen om een makelaar in armen te nemen die een taxatie uitvoert.

Door de vergelijking van verschillende makelaars in je regio kun je er zeker van zijn dat je een makelaar vind die optimaal bij jouw wensen past.

De waardebepaling is gratis, omdat de makelaar hiermee direct zijn/haar expertise kan tonen: je krijgt duidelijkheid over de huidige waarde van de woning en inzicht in manieren om de woningwaarde te verhogen. Mocht je de woning willen verkopen, dan hoopt de makelaar je daar uiteraard bij te mogen helpen. Na de waardebepaling ben je hoe dan ook nergens toe verplicht (volledig vrijblijvend).

Krijg je gratis waardebepaling van een makelaar

Vraag nu een gratis waardebepaling aan

Wat doet een makelaar

Een makelaar is opgeleid om mensen te begeleiden bij de koop of verkoop van een huis of bedrijfspand. De makelaar heeft daarbij tot taak om het gehele proces te begeleiden. Indien gewenst kan de makelaar specifiek op zoek gaan naar geschikte woon- of bedrijfsruimte, er kan een taxatie gedaan worden en de makelaar kan advies uitbrengen omtrent de af te sluiten hypotheek. Daarnaast is de makelaar ook bevoegd om zich bezig te houden met de bemiddeling van commercieel vastgoed. Een andere taak die eveneens door een makelaar vervuld kan worden is die van adviseur voor de gemeente en woningbouwvereniging. De makelaar is bevoegd om advies te geven omtrent nieuwbouw, renovatie, onteigening en verbouwing.

Makelaar vergelijken

Het is raadzaam om de verschillende diensten van makelaars te vergelijken. Niet elke makelaar hanteert dezelfde service. Bij het vergelijken van makelaars is het handig om niet alleen naar de verschillen in prijs en eventueel de aangeboden diensten te kijken, maar ook ervaringen van anderen kunnen van cruciaal belang zijn om de juiste keuze te kunnen maken. Het vergelijken kan in alle rust thuis of op kantoor gebeuren, waarbij via diverse opties de beste makelaar voor uw situatie gevonden kan worden.

Kosten makelaar

Een makelaar is bevoegd zelfstandig te werken, maar kan ook in loondienst zijn van een makelaarskantoor. Ongeacht of de makelaar zelfstandig of in dienstverband werkzaam is, aan het inschakelen van een makelaar zijn kosten verbonden. De kosten van een makelaar bestaan uit een bepaald percentage van de koopprijs. In veel gevallen zijn de makelaarskosten echter ook onderhandelbaar. De kosten worden alleen in rekening gebracht indien de koop of verkoop daadwerkelijk plaats heeft gevonden. Eventueel bijkomende kosten kunnen bestaan uit advertentiekosten.

De voordeligste makelaar in jouw regio vind en vergelijk je via de gratis offertetool op deze pagina. Vul je postcode in en vraag gratis vrijblijvende offertes aan van makelaars in jouw regio.